Årligen, årligen, århundrade

Ibland överdriver man.
Att det var århundradets match till exempel. Att det var någonting som aldrig förr visats. Att Ronaldo var tillbaks i finrummet.

Varje år säger man visserligen att "El Clasico" är århundradets match, kanske inte för att det kommer bli det men definitivt för att det skulle kunna eller rentav borde. Att vi dessutom klivit in i ett nytt århundrade skadar iförsig chansen att "århundradets match" skulle utspela sig just nu, och inte om 90 år. Jag undrar också när förra århundradets match ägde rum?
Enligt goal.com, som borde ha rätt för dom har ju så coolt namn, har de tio bästa "El Clasicos" samtliga spelats under detta decenium, vilket skadar sannolikheten för kommande sammandrabbningar. Kanske är det allenast ett uttryck, någonting som skall tillförse matchen en viss prägel och glamour.
Men precis som i utövandet av fotboll vid nalkande av förlust och livet generellt, måste man ibland lura sig själv att man kommer lyckas.
Hur skulle det annars bli århundradets match om man inte utgår från och med den visionen?

För mycket snack om en ynka match? Om det är den viktigaste i världens mest medialt sett, och till antalet uttövare, största idrott är det svårt att snacka för mycket. Annars är det väl bara att vänta ett helt år till nästa match, förvisso med en CL-final där någonstans emellan att upplevas. Kanske är det DEN matchen alla sökt efter och väntat på?
Sen ska man väl göra annat också....=)
/ Benji som inte skall börja blogga om fotboll även om det ser ut så.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0